Kategorier
Nyheter

Kosmosklubben representerar Sverige i USA i sommar

Mer än en miljard människor saknar tillgång till rent vatten, fler än hälften av dem är barn. Bristen på dricksvatten resulterar i fler dödsfall varje år än de som följer av krig.

FIRST Global Challenge är en internationell robotutmaning, ett “kreativt och vetenskapligt OS”, där elever från över 100 nationer kommer att resa till Washington, DC i juli 2017 för att delta i den den första utmaningen – ett evenemang som i framtiden kommer att hållas årligen i olika länder. Lagen består av 15-18-åringar som vill utveckla sin kunskap inom STEM för att bli nästa generations vetenskapliga ledare och arbeta tillsammans för att lösa några av världens mest akuta problem. 

Syftet med robotutmaningen och årets övergripande tema tillgång till rent vatten är att inspirera till globalt samarbete, ny kunskap och förhoppningsvis att fler ungdomar väljer utbildningar inom teknik och vetenskap (STEMutbildning) och ser teknik som en naturlig del av sitt framtida arbetsliv.

Projektledare och mentor för det svenska laget är Nina Lindström, Tech Missionary.

Läs mer om projektet här:

http://www.kosmosklubben.se/projekt/first-global-challenge/