FIRST Global Challenge 2023

TÄNK OM VI FIRADE STEM SOM VI FIRADE ATLETER? VÄLKOMMEN TILL SPORTEN DÄR VARJE BARN KAN BLI PROFFS.

 FIRST Global Challenge är en internationell robottävling i olympisk stil som äger rum i ett annat land varje år. FIRST Global bjuder in varje nation att skicka ett team för att bygga och programmera en robot för att tävla. Lag arbetar tillsammans för att slutföra uppgifter i ett spel med tema kring en av de största utmaningarna som vår planet står inför, inklusive de 14 stora utmaningarna för teknik, i ett försök att främja förståelse och samarbete bland världens ungdomar när de använder sina förmågor för att lösa världens problem. De utmaningar vi står inför som ett globalt samhälle måste lösas, och nästa generation kan möta uppgiften — tillsammans.

SINGAPORE 2023 🇸🇬

THE 2023 FIRST GLOBAL CHALLENGE

Tusentals studenter från mer än 190 länder kommer att förenas i Singapore för att tillsammans tävla i ett spännande spel som lyfter fram vikten av förnybar energi. Singapore ligger i framkant när det gäller hållbarhetsinitiativ, vilket gör dem till ett utmärkt val för årets tema.

Read the announcement here.

Datum: 7-10 October 2023

VartSingapore EXPO

FIRST Global tror att genom att göra vetenskap och teknik lika spännande som alla andra sporter kan vi inspirera världens två miljarder ungdomar att ägna sig åt STEM-områden och vara de ledare som tillsammans löser vår planets mest angelägna problem.

https://first.global/fgc/
https://first.global/2023-nations/sweden-2023/